Legjobb Filmek

A Megtorló-The Punisher

AkcióKalandKrimi

IMDB: /10 votes

100

Report error

A Megtorló, valódi nevén Frank Castle (angol eredetiben: Punisher) egy kitalált szereplő, sorozatgyilkos antihős a Marvel Comics képregényeiben. A szereplőt Gerry Conway író, id. John Romita és Ross Andru rajzoló alkotta meg. Első megjelenése az Amazing Spider-Man 129. számában volt, 1974 februárjában.

Amikor Frank Castle szeme láttára megölték a családját a New York-i Central Parkban, megfogadta, hogy bosszút áll az összes bűnözőn és ehhez bármilyen eszközt felhasznál. Castle háborús veterán, mestere a harcművészeteknek, a közelharcnak és a fegyverek használatának. Nem riad vissza semmilyen eszköztől sem céljai érdekében, legyen az emberrablás, zsarolás vagy akár gyilkosság. A bűnelkövetőkkel szemben kegyetlenül jár el, ártatlanokat azonban sosem bánt tudatosan.

A Megtorló több Pókember-történetben is feltűnt, mielőtt önálló sorozatot kapott. Először csak egy 5 részből álló minisorozatban, majd a The Punisher című saját lapban közölték kalandjait. Növekvő népszerűségének hatására további címekben is megjelent, volt, hogy havonta három Megtorló-füzetet adott ki a Marvel Comics (Punisher, The Punisher War Journal, The Punisher War Zone, és külön kiadványt szenteltek a felszerelésének is (The Punisher Armory).

A Megtorló sikere párhuzamosan alakult a Charles Bronson főszereplésével készült Bosszúvágy filmekével. Egy időre megszűnt valamennyi lap, amelynek a címszereplője volt. Többször kísérleteztek újraindításával, végül Garth Ennis fekete humorral fűszerezett verziójának köszönhetően kelt új életre.

A Megtorlóból több filmfeldolgozás is készült. 1989-ben Dolph Lundgren, 2004-ben Thomas Jane játszotta a főszerepet. 2008 decemberében pedig Ray Stevenson játszotta Castle figuráját.

No links available
No downloads available

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related movies